פרופ' יורם ברק
מומחה בפסיכיאטריה
ד"ר תודר דורון
פסיכיאטר מומחה
ד"ר רוני ומוש
פסיכיאטר ופסיכותרפיסט
ד"ר טלי וישנה
פסיכיאטרית מומחית
ד״ר ירון גילת
מומחה בפסיכיאטריה
נוהל שימוש בפורום:
פורום המומחים מתמקד בנושאים הקשורים לדיכאון וחרדה. המומחים שלנו ישמחו לענות לשאלות בנושא אבחון המחלה והטיפול בה. משתתפי הפורום מתבקשים להימנע משפה בוטה ופרסום מסחרי בפורום. השאלות בפורום יפורסמו וייענו, לכל היותר, כעבור 48 שעות מרגע שליחתן, למעט שבתות וחגים. מנהלי הפורום שומרים לעצמם את הזכות לא לפרסם הודעות המפרות את הוראות תנאי השימוש ושאינן הולמות את רוח הפורום או את מטרתו. התשובות בפורום מטעם ובאחריות רופאי הפורום ואינן מהוות תחליף להתייעצות עם הרופא המטפל.
פורום מומחים בנושא דיכאון וחרדה
 

כל הנושאים

 
שורה של רופאים ופסיכיאטרים המתמחים בנושאי דיכאון וחרדה עומדים לשרותך באתר זה. פורום המומחים שלנו מציע לך את האפשרות לפנות עכשיו למומחה, לשאול שאלה,
להתייעץ ולקבל תגובה ישירות אל תיבות המייל שלך.


רוצה להתייעץ עם מומחה?
 
אני מעוניין/ת לקבל מידע ועדכונים

פרטיותך חשובה לנו! פרטיך האישיים לא יוצגו באתר, לא יועברו לגורם אחר ולא יעשה בהם שימוש מעבר להתקשרות.

האם בתקופת הריון ניתן להתחיל טיפול תרופתי בדיכאון?
תשובה מפי ד"ר יובל בן אמנון, פסיכיאטר מומחה ופסיכותרפיסט
האם בתקופת הריון ניתן להתחיל טיפול תרופתי בדיכאון?
תשובה מפי ד"ר יובל בן אמנון, פסיכיאטר מומחה ופסיכותרפיסט:
שלום רב,
בשיקול האם לקחת תרופות נוגדות דיכאון וחרדה בהריון יש לקחת בחשבון את מצבה הנפשי של האישה ההרה והאם אי לקיחת טיפול תסכן אותה או את העובר יותר מנטילת טיפול. 
יש להתייעץ עם הרופא המטפל ועם המכון הטרטולוגי בירושלים.
x סגור

 
אני השתמשתי בסביבות 9 חודשים בציפרלקס הרגשתי טוב ואז הפסקתי את הט...
תשובה מפי ד"ר יובל בן אמנון, פסיכיאטר מומחה ופסיכותרפיסט
אני השתמשתי בסביבות 9 חודשים בציפרלקס הרגשתי טוב ואז הפסקתי את הטיפול ללא ידיעת הפסיכיאטר כחודשיים ואז הרגשתי שחזר לי הדיכאון חזרתי לרופא והתחלתי שוב לשתות השאלה היא מתי אני אדע להפסיק את הכדורים שלא יחזור לי שוב?האם הציפרלקס עושים נזק בריאותי לגוף?אני מאוד מפחד על עצמי כל כאב קטן שיש לי בגוף אני מפחד שיקרה לי משהו האם זה סימפטום של הדיכאון ?
תשובה מפי ד"ר יובל בן אמנון, פסיכיאטר מומחה ופסיכותרפיסט:
שלום,
שאלת מספר שאלות ואנסה לענות על כולן:
- ההחלטה על הפסקת טיפול תרופתי צריכה להתקבל במשותף עם הרופא המטפל. בדרך כלל השיקולים הם האם הסימפטומים חלפו לגמרי או שנשארו חלק מהם, האם היו בעבר אירועים דיכאוניים כבר וכו'.
מקובל להמשיך טיפול בין חצי שנה לשנה ולפי שיקול הרופא- לעיתים אף יותר.
- לא ידוע על נזקים בריאותיים ארוכי טווח שציפרלקס עושה בגוף ובטווח הקצר הוא אינו גורם לנזקים.
- הרגישות המוגברת לכאבים, התגברות של כאבים וכו'- הם בהחלט עשויים להיות סימנים של הדיכאון עצמו.
x סגור

 
לצוות המומחים שלום רב! האם טיפול יוגה עוזר לחרדה כללית ? עד איזה ...
תשובה מפי ד"ר טלי וישנה, פסיכיאטרית מומחית
לצוות המומחים שלום רב! האם טיפול יוגה עוזר לחרדה כללית ? עד איזה גיל זה נמשך ? ואם לא מטפלים האם זה מסוכן ? האם רסקיו טוב לטיפול ? המשך ערב נפלא
תשובה מפי ד"ר טלי וישנה, פסיכיאטרית מומחית:
שלום רב,
מטא-אנליזה שאספה מחקרים ברמה גבוהה שבדקו האם יוגה יכולה לעזור כטיפול משלים בהפרעות פסיכיאטריות שונות, ופורסמה בשנת 2011 (מחקרם של Cabral וחוקרים נוספים, מאוניברסיטת קליפורניה) הראתה כי יוגה יכולה לעזור כטיפול משלים בהפרעות פסיכיאטריות ובכלל זה גם בהפרעות חרדה.
הפרעות חרדה שאינן מטופלות פוגעות באיכות החיים, וגם עלולות לפגוע בתוחלת החיים, במיוחד דרך תחלואה נלווית שיכולה להתפתח.
בנוגע לרסקיו, אין מספיק מידע שתומך ביעילות של הטיפול להפרעות חרדה, ומומלץ להשתמש בתרופות שקיבלו אישור ממשרד הבריאות על יעילות ולא רק על כך שאינן רעילות (תוספי מזון שונים).
 
בהצלחה
x סגור

 
האם הכדור קלמנרבין הוא כדור פסיכאטרי
תשובה מפי ד"ר יובל בן אמנון, פסיכיאטר מומחה ופסיכותרפיסט
האם הכדור קלמנרבין הוא כדור פסיכאטרי
תשובה מפי ד"ר יובל בן אמנון, פסיכיאטר מומחה ופסיכותרפיסט:
שלום,
קלמנרבין אינו כדור פסיכיאטרי ולמען האמת- אינו כדור "פרמקולוגי" כלל.
הוא תערובת של פסיפלורה ושורש ולריאן, שניהם צמחים בעלי פעילות מרגיעה והוא משמש להרגעה של מצבי חרדה קלים.
התכשיר אמנם מוגדר כתרופה אך אינו מחייב מרשם רופא.
 
עם זאת, לא מומלץ להשתמש בו ללא התייעצות עם רופא ובכל מקרה- אין לעבור על המנה המומלצת.
x סגור

 
שלום רב, מידי כמה חודשים פתאום העולם מתמוטט לי. אני בוכה במשך ימי...
תשובה מפי ד"ר טלי וישנה, פסיכיאטרית מומחית
שלום רב, מידי כמה חודשים פתאום העולם מתמוטט לי. אני בוכה במשך ימים לא מסוגלת לישון, בקושי לאכול. אני לבד ולדעתי זה הטריגר לכל המצב. אני שוקעת במרה שחורה ולא מסוגלת לצאת מזה. אני מנסה בכל דרך לעבוד על עצמי להילחם ולא לוותר, ואני אישה פעילה, עד שזה תוקף אותי ואני מרגישה שאני מאבדת את הקרקע מתחת לרגליים. שבתות וחגים הם המווטת שלי. אנא איך להציל את עצמי?
תשובה מפי ד"ר טלי וישנה, פסיכיאטרית מומחית:
שלום רב,

נראה כי את יכולה להיעזר מאוד בטיפול פסיכולוגי שעזור לך להתמודד עם המצוקה שאת חווה ולצמצם את הכאב.

לעתים אפשר להיעזר בנוגדי דיכאון וחרדה, אך הטבה בדרך זו לא כדאי שתימנע טיפול אמיתי ומשמעותי.
x סגור

 
שלום אני בחורה בת 22 לפני חודשיים הייתי במסיבה ולקחתי אלאסדי (פעם...
תשובה מפי ד"ר רוני ומוש, פסיכיאטר ופסיכותרפיסט
שלום אני בחורה בת 22 לפני חודשיים הייתי במסיבה ולקחתי אלאסדי (פעם ראשונה) קיבלתי את זה בצורה ממש ממש רעה וכחודש וחצי לאחר מכן חוויתי התקף חרדה חריף (ראוי לציין שחיי מאוד לחוצים ילד נישואים) שאלתי היא מאוד פשוטה האם יש סיכוי שאני ישתגע בגלל זה?? אני מטופלת אצל פסיכיאטר והוא אומר שאין שום קשר וזה כבר לא נמצא במערכת אבל זה לא מרגיע אותי!! תמיד אני חוזרת לזה שלקחתי תאלאסדי כשהחרדה קצת עולה וזה מפריע לי בטיפול כנגדה בבקשה ד"ר האם יש קשר?? האם אני בדרך להשתגע ??
תשובה מפי ד"ר רוני ומוש, פסיכיאטר ופסיכותרפיסט:

שלום רב,
לדעתי הפסיכיאטר שלך צודק. אירוע של התקף חרדה אחרי LSD הוא שכיח מיד לאחר השימוש. מאוד נדיר (אם בכלל) לפתח התקף חרדה חודש וחצי לאחר  השימוש. בכל מקרה, LSD הוא סם ובשום אופן לא מומלץ ללקיחה עם או בלי קשר לטיפול תרופתי כזה או אחר.  שוב, את לא בדרך להשתגע אבל הסם בהחלט עלול להזיק לך.

דר' רוני ומוש

x סגור

 
מה אפשר לקחת בשילוב עם הפרימוניל שייקל את הדכאון והחרדה?
תשובה מפי ד"ר רוני ומוש, פסיכיאטר ופסיכותרפיסט
מה אפשר לקחת בשילוב עם הפרימוניל שייקל את הדכאון והחרדה?
תשובה מפי ד"ר רוני ומוש, פסיכיאטר ופסיכותרפיסט:

שלום רב,
השאלה שלך מאוד במקום.
פרימוניל היא תרופה יעילה אבל מהדור הישן. אם היא עוזרת לך באופן חלקי יתכן ואת לוקחת את התרופה הנכונה אבל לא את המינון המתאים.  במקרה כזה צריך לבדוק את המינון עם הפסיכיאטר המטפל.  למה תרופה א' עוזרת לפלוני ולא לאלמוני ותרופה ב' כן? שאלה טובה אבל אין עליה תשובה.  בדיוק כפי שאקמול פותר את כאבי הראש של  מר א' ולא של מר ב' (אפילו אם הם תאומים זהים) כך גם בתרופות פסיכיאטריות. אין תשובה לדבר.
יש קבוצות שונות של תרופות. למשך תרופות מקבוצת ה-SNRI (כגון אפקסור, איקסל, סימבלטה) שיכולות לעזור במצבים של חרדה ודיכאון (שאגב, לא ציינת מה יש לך) ויש אופציות נוספות אחרות. העיקר הוא ההתמדה שלך והבדיקה המסודרת של מה עוזר לך.

x סגור

 
שלום מהו ההבדל בין סרוקסט וציפרלקס מבחינת יעילות להתקפי פאניקה וח...
תשובה מפי ד"ר יובל בן אמנון, פסיכיאטר מומחה ופסיכותרפיסט
שלום מהו ההבדל בין סרוקסט וציפרלקס מבחינת יעילות להתקפי פאניקה וחרדה? מה עדיף לדעתך? אני כרגע משתמש בחצי סרוקסט,האם כדי לעבור? תודה מראש
תשובה מפי ד"ר יובל בן אמנון, פסיכיאטר מומחה ופסיכותרפיסט:
שלום רב,

יעילותם של התרופות נוגדות הדיכאון והחרדה אינה שונה מהותית זו מזו.

עם זאת, יש לציין כי ציפרלקס נחשבת כנוחה יותר מבחינת תופעות הלוואי שלה – בעיקר נושא ההשמנה והתפקוד המיני.

במחקר שפורסם בלנצט ב 2009 נמצאה ציפרלקס כתרופה הטובה בשילוב של יעילות ומיעוט תופעות לואי.
x סגור

 
אני סובל מחרדת נהיגה בכבישים בין עירוניים. זה התחיל מכביש ספציפי ...
תשובה מפי ד"ר טלי וישנה, פסיכיאטרית מומחית
אני סובל מחרדת נהיגה בכבישים בין עירוניים. זה התחיל מכביש ספציפי והדרדר עד להימנות מוחלטת מנהיגה בכבישים מהירים. האם יש פתרון?
תשובה מפי ד"ר טלי וישנה, פסיכיאטרית מומחית:
שלום רב,

בהחלט יש פתרון.

הטיפול המומלץ ביותר הוא שילוב של טיפול קוגניטיבי התנהגותי עם חשיפה הדרגתית יחד עם טיפול תרופתי בדכ בתרופות המעלות רמות סרוטונין במרווח הבין תאי (ציפרלקס, פבוקסיל, לוסטרל ואחרות)
המלווה את תחילת הטיפול עד להטבה.
x סגור

 
איך להתמודד עם בן דוד שסובל מחרדה מטופל בציפרלקס אך החרדה מופיעה ...
תשובה מפי ד"ר יובל בן אמנון, פסיכיאטר מומחה ופסיכותרפיסט
איך להתמודד עם בן דוד שסובל מחרדה מטופל בציפרלקס אך החרדה מופיעה ופוגעת בלקיחת צעדים משמעותיים בקשר בגלל פחדים ולחצים
תשובה מפי ד"ר יובל בן אמנון, פסיכיאטר מומחה ופסיכותרפיסט:
שלום,
איני מכיר אותך ואת מערכת היחסים עם הבן דוד אך אם אתם קרובים אני ממליץ לנהל איתו שיחה פתוחה וכנה ולשקול ביחד אפשרויות של טיפולים נוספים, פנייה לפסיכיאטר וכו'.
 
בהצלחה,
דר' יובל בן אמנון

 

x סגור

 
לאתר בגרסת סלולאר לחץ כאן